NE ZABORAVI ME: HIMNA POSVEĆENA NESTALOJ DECI

U saradnji sa dečijim horom ‘Čuperak’ i njihovom koordinatrokom Svetlanom Milić snimljena je himna za Međunarodni dan nestale dece.

,,Želimo da i na ovaj način skrenemo pažnju javnosti da je ovo veliki problem našeg društva.’’ – izjavio je Igor Jurić a zatim dodao da ne smemo zaboraviti decu koju još uvek nismo uspeli da nađemo.

Poslednjih godina je u Srbiji prijavljeno više od 1.000 nestanaka dece, od kojih je retko koji posledica nekog krivičnog dela. Jedna od najvažnijih aktivnosti Centra je potraga za nestalom decom, ali i buđenje svesti o nestancima. Takva nesreća može da zadesi bilo koga, te upravo zbog toga Centar radi na poboljšanju bezbednost dece u našoj zemlji.

Kreativni um iza himne je Svetlana Milić, koordinatorka hora ‘Čuperak’ Ona kaže da joj je bila čast što je dobila priliku da kroz svoje kreativno stvaralaštvo širi svest o temi koja je na neki način još uvek tabu.

,,Drago mi je što sam radila sa Centrom, to je za mene u samom startu bio izazov i veliki zadatak’’ – priznala je Svetlana Milić i dodala da su deca naučila nešto novo učešćem u ovom projektu.

,,Ozbiljno su shvatili svoje uloge, i skroz se uživeli u njih. Dugo smo pričali o tome ko su ta deca o kojoj pevamo i zašto je važno da ih ne zaboravimo. ’’

,,Ceo proces stvaranja bio je kreativan i veoma emotivan. ’’

Osim talentovane dece, realizaciji muzičkog dela pomogao je i čelista Aleksa Penić iz Novog Sada.

Kako se o nestancima u javnosti nedovoljno priča, Centar se trudi da na više načina širi svest o ovoj temi koja je podjednako tabu koliko je i nepoznanica.

Ova himna je podsetnik na decu koje više nema i opomena da se svim snagama trudimo da do nestanaka više ne dođe.

Poslušajte himnu: